Trädarbete

Plantering träd & andra vedartade växter

Låt oss stå för hela arbetet när det gäller plantering av era träd, eller låt oss vara med och göra det tillsammans med er och er personal.

Beskärning

Vi är certifierade enligt EAC:s regler och innehar ETW-certifikat. En validering av vår kunskap helt enkelt.

Läs mer om beskärning HÄR

Trädfällning genom klättring

Då det är begränsat med utrymme eller känslig miljö under trädet så kan vi klättra med stöd av sele och livlina upp i trädet för att på ett försiktigt och kontrollerat sätt plocka ner trädet bit för bit.

Trädfällning

Alla kommer vi förr eller senare fram till en tidpunkt då man kanske blir nödgad att fatta ett tråkigt beslut gällande en följeslagare som många gånger sett mera än vad vi kan föreställa oss och uppnått en ålder som är mycket högre än vad vi kan tro. När det kommer till trädfällning eller avverkning så finns det ett flertal sätt att utföra det på. Målet vi har med vårt arbete är naturligtvis att tillgodose er som kund med det som önskas, men på vägen finns frågor som säkerhet, arbetsmiljö, trädbiologi, skador på mark och dylikt som måste tas med på vägen.

Markfällning

Är en enkel metod som funger till de flesta träd som fälles, allt arbete sker på mark

Trädfällning i sektioner

Vi kompletterar trädfällningen genom klättring med firningsutrustning i trädet, dvs att vi firar ner träddelar till mark. Används oftast då det är känslig miljö eller fasta föremål direkt under trädet.

Trädfällning från skylift

När det kommer till säkerheten så måste den gå först i alla lägen, men extra viktigt med den kan det ibland vara om trädet vi skall fälla är i så dåligt skick att det inte håller för en klättrare. Då kommer en skylift väl tillhanda, likaså om det finns hårdgjorda ytor under som tål belastning av skylift och träden är glesa och lätt-tillgängliga.

Trädfällning med sågbil

Står trädet som skall fällas i direkt närhet (upp till 30 meter) av hårdgjord yta som tål belastning av lastbil så är det absolut säkraste sättet att fälla det på med stöd av sågbil, fördelarna blir även större om vi skall ta hand om träddelarna efteråt då vi ju bara lägger dom på lastbilen för borttransport.

Beskärning

Beskärning av buskar, fruktträd eller andra vedartade växter som kan ingå i en trädgård eller anläggning hjälper vi er mera än gärna med. Mål med växten är viktigt för oss, då vi kan lägga upp rätt strategi när det gäller beskärning för just den växten.

Läs mer om beskärning HÄR

Stubbfräsning

Vi erbjuder i första hand stubbfräsning som ett komplement till alla våra trädarbeten men vi kommer naturligtvis ut till er även om ni "bara" har en stubbe som som ni vill ha bort.

Häckklippning

Häckklippning åtar vi oss i stora som små format, vi hanterar handburna maskiner så trånga miljöer är inga problem.

Fastighetsvård

Klängväxter utmed fasaderna är växter som oftast har glömts bort ett tag för att sedan på något sätt gjort sig påminda igen. Vi kan hjälpa er hålla dom i den storlek som ni önskar.

Skogsavverkning

Vi gallrar, slutavverker, assisterar skördare till exempel vid stormfälld skog. Allt till efterfrågat sortiment, om inte så köper vi upp det vi hugger vilket gäller oavsett volym. Fria inför nydragning av väg/gång o cykel eller skogliga åtgärder.

Gallring

Gallring av plantering mm, utför vi effektivt åt er med moderna maskiner. Allt från föryngring av buskplanteringar till skogliga åtgärder.

Kontakta oss

Kontakta oss om ni vill ha hjälp med någon av vår Arborist.


Sveriges Trädvårdscentrum

Adress:
Sandbyvägen 3
247 54 Dalby   

Kontakta oss

Telefon: 040 61 60 717
Mobil: 070 262 22 88
E-post: info@tradvardscentrum.se

Social media