ISA Certified Arborist

Många av de upphandlingar som handlas upp och gäller bland annat trädarbeten ställer krav på anbudslämnaren, att de skall kunna visa upp vissa typer av kompetensbevis.


Här har vi en digital utbildning som hjälper er vidare fram till en examinering inom Arboristrelaterade situationer, där vi riktar oss till er som redan är på väg in i branschen såväl klättrandes som icke klättrandes.

Vid 10 digitala träffar möts vi upp via dator
och går gemensamt igenom den av oss utskickade studielitteratur som med sina 16 kapitel i fungerar som studiematerial till examineringen. Den finns att köpa i digital version, vilket sker i var och egens egna regi.

Mellan mötena så bör självstudier och svara på de frågeställningar göras inför nästa digtala möte. Vi kommer även lämna ut digitala frågeformulär mellan våra träffar. Denna utbildning ligger på ca 15-20 % -ig arbetsomfattning, dvs 1 dag i veckan under kurstiden bör planeras in för att hämta in information i bland annat litteraturen.

Examineringen sedan kan göra på 1 ställe i Sverige. Stockholm. Där man själv bokar tid för examinering, och det skall vara godkänt av ISA och betalt innan man ”skriver upp”. Denna ansökan och uppskrivning kostar ca 2600 Sek och ingår inte här, då det är frivilligt att när som helst lägga sin egen uppskrivning.

Förkrav för att få examineras:
3 år inom det arborikulturella yrket är ett krav, varav 2 får lov att vara studietid. Dvs minst 1 års praktik ute bland träden krävs.
Medlemskap i ISA och Svenska trädföreningen. (ingår ej i kurskostnad)

Våra träffar är ca 3 – 4 timmar långa med inlagda grupparbeten såväl som pauser. Bra att ha för våra zoom-möten är

Dator med relativt stor skärm. Laptop kan upplevas som lite liten här, så komplettera gärna lapptoppen med en extra skärm
Termos med nått gott så vi kan fika tillsammans, fast tillfälle o gå ifrån ges också.
Någon att äta

Bra att komplettera utbildningen med är (ingår ej i kurslitteratur)
Digital version av Studiehandboken. ca 600 Sek
Acceskod för obegränsad tillgång i 6 månader av 750 frågor som troligtvis förekommer på examineringen. ca 250 Sek

Välkomna // Håkan

Information

Antal digitala träffar: 10 st
á 3,5 – 4 tim

Pris: 12500 kr plus moms